Lampenpoetsersgras: Pennisetum alopecuroides 'Black Beauty'

Onze ‘Black Beauty’, ook wel Lampepoetsersgras genoemd, heeft lange, overhangende donkergroene bladeren. De Pennisetum alopecuroides is een siergras en blijft niet wintergroen. Wel is de Black Beauty perfect om te gebruiken in verschillende soorten beplantingen. Ook in groepen wordt de Black Beauty vaak toegepast. De erg donkere, bijna zwarte pluimen van de Pennisetum 'Black Beauty', is ook uitgebloeid nog mooi. Zeker in de herfst, wanneer het lange, smalle blad lichtgroen/geel wordt, oogt ze prachtig in uw tuin. Maar ook het sublieme wintersilhouet is de moeite: de zwarte bloeiaren verschijnen tijdens de maanden juli-oktober.

Tijdens de laatste wintermaanden of eventueel tijdens het vroege voorjaar, is het aangewezen om de plant tot kort aan de grond te snoeien voor een mooi resultaat.

CONTACT

Voor meer informatie over onze ‘Black Beauty’ staan wij steeds te uwer beschikking. Contacteer ons gerust telefonisch, via mail of via het contactformulier, of kom meteen eens langs bij boom- en plantenkwekerij Quirynen in Wuustwezel.