Purperklokje: Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer'

De Heuchera sanguinea 'leuchtkäfer' is, in tegenstelling tot verschillende andere heuchera soorten, vooral aantrekkelijk door de bijzondere bloeiwijze. Het populair purperklokje is een halfwintergroene vaste plant met een mooie bossige, polvormende habitus en middengroene, licht gemarmerde esdoornachtige bladeren. Voor deze plant is het belangrijk te zorgen voor een neutrale goed doorlaatbare grondsoort en een standplaats in gefilterd zonlicht of (een beetje) schaduw. Het purperklokje bloeit prachtig van juni tot juli en toont magnifieke scharlakenrode, geurende bloempjes. Deze heuchera bloeit van juni tot juli rijkelijk met decoratieve scharlakenrode geurende bloempjes. Omdat de Heuchera maximum 25 cm. Hoog wordt, is het purperklokje ook geschikt als bodembedekker. De bloemen hebben relatief lange stengels en zijn uitstekend om te gebruiken als snijbloem.

Tegenover andere bodembedekkers is het purperklokje helemaal bladhoudend en heeft het weinig tot geen last van ongedierte. Hij is volledig winterhard en voor een gezonde plant knipt u de plant volledig na de winter.

CONTACT

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen? U kan ons steeds telefonisch, via mail of via het contactformulier bereiken. Wij staan u met plezier bij met onze kennis en kunde!